Sokerin korvaaminen - mitkä ovat terveellisiä vaihtoehtoja?

OP 1.3.2025
Haluaisin vähentää sokerin käyttöä, mutta en tiedä millä voisin korvata sen. Mitkä ovat terveellisiä vaihtoehtoja sokerille?
OP 1.3.2025
Kiitos! Onko jotain makeutusaineita, joita kannattaa välttää? Ja miten voisin vähentää sokerin käyttöä huomaamattomasti?
#2 1.3.2025
Stevia on luonnollinen makeutusaine, joka ei sisällä kaloreita. Erytritoli on myös hyvä vaihtoehto, se ei nosta verensokeria. Hunaja ja vaahterasiirappi ovat luonnollisia, mutta niissä on kaloreita, joten niitä kannattaa käyttää kohtuudella.
#3 1.3.2025
Taatelit ja muut kuivatut hedelmät ovat hyviä makeuttajia leivonnassa. Ne sisältävät myös kuitua ja muita ravintoaineita. Kookossokeri on myös suosittu, mutta siinä on yhtä paljon kaloreita kuin tavallisessa sokerissa.
#4 1.3.2025
Aspartaami ja sukraloosi ovat keinotekoisia makeutusaineita, joita kannattaa välttää. Vähennä sokerin käyttöä vähitellen, korvaa sokeroidut juomat vedellä ja lisää makeutta ruokiin hedelmillä ja marjoilla. Lue tuoteselosteet tarkkaan, sokeria on yllättävän monessa tuotteessa.
#2 2.3.2025
Tee itse jälkiruoat, niin tiedät mitä ne sisältävät. Käytä vähemmän sokeria kuin reseptissä sanotaan. Mausteet, kuten kaneli ja kardemumma, tuovat makeutta ruokiin. Ja muista, että makeanhimo menee ohi ajan kanssa, kun totut vähempään sokeriin!